250.000+ lagers en wielen op voorraad

meer dan 25.000 tevreden klanten

ma-vr voor 15:00 besteld = zelfde dag verzonden

Industriële wielen voor lichte toepassingen

Industriële wielen voor lichte toepassingen zijn geschikt voor een draagvermogen van minder dan 250 daN, een rolweerstand die lager is dan 125 daN, handmatige aandrijving, en temperaturen tussen -20°C t/m 80°C.

De serie 22 industriële wielen zijn geschikt voor lichte toepassingen bij gebruik op een vlakke ondergrond, of bij kleine obstakels, in een droge, of niet permanent vochtige, omgeving; ook bij zwakke zuren. In combinatie met de rvs gaffels is deze serie echter ook geschikt in een vochtige omgeving en bij sterkere zuren. Deze apparatenwielen zijn geluidsarm, stootvast en trilling dempend. Het wiel is gemaakt van polypropeen en is voorzien van een niet-strepende grijze rubberband. Door het grijze rubberen loopvlak is deze serie wielen ook geschikt op een gevoelige ondergrond zoals keramische tegels, zeil en hout. Het wiel is minder geschikt voor langdurige stilstand onder belasting. Er zijn varianten met en zonder rem. De gaffels zijn beschikbaar in verzinkt staal of rvs.

Bekijk serie 22 industriële wielen in de webshop

De serie 23 apparatenwielen zijn voornamelijk geschikt voor lichte toepassingen bij gebruik op een vlakke ondergrond, of bij kleine obstakels, in een droge, of niet permanent vochtige omgeving; ook bij zwakke zuren. Deze apparatenwielen zijn geluidsarm, stootvast en trilling dempend. Het wiel is gemaakt van verzinkt staal en het loopvlak is van voorzien van een niet-strepende grijze rubberband. Door het rubberen loopvlak zijn deze wielen ook geschikt op een gevoelige ondergrond zoals keramische tegels, zeil en hout. Het wiel is minder geschikt voor langdurige stilstand onder belasting. Er zijn varianten met en zonder rem. De gaffels zijn gemaakt van verzinkt staal. Optioneel zijn er verzinkte naafbeschermers leverbaar voor deze wielen.

Bekijk serie 23 industriële wielen in de webshop

De serie 52 apparatenwielen zijn geschikt voor lichte toepassingen bij gebruik op vrijwel elke ondergrond die zowel vlak kan zijn, maar ook kleine obstakels mag hebben. Deze wielen zijn voornamelijk te gebruiken in een droge, of niet permanent vochtige, omgeving, ook bij zwakke zuren. Deze apparatenwielen zijn geluidsarm, stootvast en trilling dempend. De kern van het wiel is gemaakt van polypropeen en het loopvlak is voorzien van een zwarte rubberband, die overigens wel sporen kan veroorzaken op de ondergrond. Het wiel is minder geschikt voor langdurige stilstand onder belasting. Er zijn varianten met en zonder rem. De gaffels zijn gemaakt van verzinkt staal. Optioneel zijn er verzinkte naafbeschermers leverbaar voor deze wielen.

Bekijk serie 52 industriële wielen in de webshop

De serie 52 apparatenwielen zijn geschikt voor lichte toepassingen bij gebruik op vrijwel elke ondergrond die zowel vlak kan zijn, maar ook kleine obstakels mag hebben. Deze wielen zijn voornamelijk te gebruiken in een droge, of niet permanent vochtige, omgeving, ook bij zwakke zuren. Deze apparatenwielen zijn geluidsarm, stootvast en trilling dempend. De kern van het wiel is gemaakt van twee aan elkaar geklonken, elektrolytisch verzinkte stalen schrijven en het loopvlak is voorzien van een zwarte rubberband. Deze rubberbank kan zwarte sporen veroorzaken op de ondergrond. Het wiel is minder geschikt voor langdurige stilstand onder belasting. Er zijn varianten met en zonder rem. De gaffels zijn gemaakt van verzinkt staal. Optioneel zijn er verzinkte naafbeschermers leverbaar voor deze wielen.

Bekijk serie 53 industriële wielen in de webshop

De serie 71 apparatenwielen zijn geschikt voor lichte toepassingen op een vlakke of vrijwel vlakke ondergrond. Deze wielen zijn voornamelijk te gebruiken in een droge, of niet permanent vochtige, omgeving. De kern van het wiel is gemaakt van polypropeen en het loopvlak is voorzien van een niet-strepend thermoplastisch rubber. Het loopvlak zorgt ervoor dat dit wiel ook geschikt is voor gebruik op een gevoelige ondergrond zoals keramische tegels, zeil en hout. Door de lagere rolweerstand dan die van traditionele wielen van massief rubber, kan de toepassing met minder kracht worden voortbewogen. Er zijn varianten met en zonder rem. De gaffels zijn gemaakt van verzinkt staal. Serie 71 is ook leverbaar met naafbeschermers van kunststof of verzinkt staal.

Bekijk serie 71 industriële wielen in de webshop