Meer dan 45.000 tevreden klanten

Gratis verzending vanaf 50 euro!

Ma-vr voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden

Menu

Wielen

Neita Zwenkwielen Eigenschappen 021

Aansluitingen en aansluitmateriaal van zwenkwielen

Aansluitingen en aansluitmateriaal worden in de Neita webshop vaak verkocht voor meubelwielen, maar in voorkomende gevallen ook voor apparatenwielen en industriewielen. Voor het goed laten functioneren van de zwenkwielen of bokwielen hebben we diverse aansluitmaterialen beschikbaar. Afhankelijk van het type wiel en van de mogelijkheden tot aansluiting kan het juiste aansluitmateriaal worden gekozen.

Onze wielen worden daarom altijd geleverd zonder aansluitmateriaal. In onze handleiding hebben we stap-voor-stap uitgewerkt hoe je het juiste aansluitmateriaal selecteert én hoe je het meubelwiel zelf kunt monteren.

Download handleiding

Op deze pagina vind je de meestgebruikte aansluitmaterialen:

  1. Montageplaat
  2. Kunststof of metalen huls, meubelhuls of insteekdop
  3. Stiftpen, stiftbevestiging, klemstift of meubelstift
  4. Draadstift of meubelstift met draad
  5. Expander


1. Montageplaat

De montageplaat is een bevestigingsplaat die gebruikt wordt bij meubelwielen. De plaat kan bevestigd worden aan het meubel en de stift zorgt voor de bevestiging met het meubelwiel.

De montageplaat, ook wel meubelstift met plaat genoemd, is in de webshop verkrijgbaar met een aansluitmaat van 8mm of 10mm.

Bestel montageplaten


2. Kunststof of metalen huls, meubelhuls of insteekdop

De kunststof of metalen huls is een veelgebruikt aansluitmateriaal voor meubelwielen. Afhankelijk van de toepassing zijn er veel verschillen soorten hulzen beschikbaar. Er zijn ronde varianten en vierkante hulzen. Een huls wordt ook wel meubelhuls of insteekdop genoemd.

Een kunststof huls bestaat uit een kop en uit een schaft. Veel kunststof hulzen zijn voorzien van zelfklemmende lamellen. Dit type huls wordt ook wel een zelfklemmende lamellendop genoemd.

Alle hulzen, meubelhulzen, insteekdoppen en zelfklemmende lamellendoppen zijn in de webshop verkrijgbaar met een aansluitmaat van 8mm of 10mm.

Bestel hulzen


3. Stiftpen, stiftbevestiging, klemstift of meubelstift

De stiftpen is een onmisbaar aansluitmateriaal bij gebruik van een kunststof of metalen huls. De stiftbevestiging, de naam zegt het al, bevestigd het meubelwiel aan het meubel. De klemringen zorgen ervoor dat de meubelwielen stevig bevestigd zijn en blijven.

Stiftpennen zijn in de webshop verkrijgbaar met een aansluitmaat van 8mm of 10mm. Er zijn ook stiftbevestigingen beschikbaar met een andere diameter aan de boven- en onderzijde. Zo is het mogelijk om meubelwielen te gebruiken die een andere aansluitmaat hebben dan de aansluiting van het meubel.

Bestel stiftpennen


4. Draadstift of meubelstift met draad

De draadstift, ook wel meubelstift met draad genoemd, is nodig om meubelwielen aan te sluiten wanneer er een huls met schroefdraad wordt gebruikt.

De draadstift bestaat altijd uit een bovenzijde met draad en de onderzijde van een gewone meubelstift. Ook de klemring is aan de onderzijde aanwezig om de stift stevig aan het meubelwiel te kunnen bevestigen. De bovenzijde van de draadstift bestaat altijd uit draad.

De boven- en onderzijde van de draadstift worden van elkaar gescheiden door een moer. De draadstift is verkrijgbaar in de webshop met een aansluitmaat van 8mm en 10mm.

Bestel draadstiften


5. Expander

De expander kan gebruikt worden om zwenkwielen te bevestigen in een vierkante of ronde buis. Expanders zijn daarvoor in zowel ronde als vierkante varianten beschikbaar.

Expanders worden gebruikt in combinatie met wielen met een boutgat. Wanneer het wiel aan de expander is bevestigd kan het geheel in de buis worden geplaatst. Door de wielexpander nu vast te draaien zal het buitenwerk naar buiten worden gedrukt. De expander klemt zich zo vast in de buis.

De wielexpanders zijn in de webshop verkrijgbaar met een aansluitmaat van 8mm of 10mm.

Bestel expanders