Meer dan 45.000 tevreden klanten

Gratis verzending vanaf 50 euro!

Ma-vr voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden

Combinatielagers

Filters Open filters Wis filters

Merk

Montagediameter (mm)

Buitenmaat (mm)

Breedte (mm)

Statische belasting (kN)

Dynamische belasting (kN)

Snelheid (rpm)

Type

46 resultaten | sorteren op

Combinatielagers: De kostenefficiënte oplossing voor bewegingssystemen!

Als het gaat om de toepassing van lagers in machinesystemen, zijn combinatielagers, ook wel bekend als combirollen, een kostenbesparende oplossing voor zowel verticale als horizontale bewegingen. Deze lagers zijn vooral geschikt voor profielen zoals hefkolommen en transportsystemen. De bijzondere constructie van deze lagers maakt een optimale verdeling van de belasting mogelijk. Dit resulteert in minder slijtage en een lichtere loop van het profiel en de lagers. In dit artikel bespreken we wat combinatielagers zijn, hoe ze werken en wat hun voordelen zijn.

Wat zijn combinatielagers?
Combinatielagers zijn samengestelde lagers die bestaan uit een naaldlager en een geleiderol. De naaldlager bevindt zich aan de binnenkant van de geleiderol, die op zijn beurt in een buitenring is geplaatst. De combinatie van deze elementen zorgt voor een optimale verdeling van de belasting en maakt het mogelijk om zowel radiale als axiale krachten op te vangen.

Hoe werken combinatielagers?
De radiale belasting wordt uitgeoefend op de buitenring van de combinatielagers, terwijl de axiale krachten worden opgenomen door de geleiderol. Deze bijzondere constructie zorgt voor een lichtere loop van het profiel, waardoor er minder slijtage optreedt aan het profiel en de lagers. Dit maakt combinatielagers een kostenefficiënte oplossing voor verticale en horizontale bewegingen in machinesystemen.

Voordelen van combinatielagers
Combinatielagers bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele lagers. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Kostenbesparend
Combinatielagers zijn een kostenefficiënte oplossing voor bewegingssystemen, omdat ze minder slijtage veroorzaken aan zowel het profiel als de lagers. Dit resulteert in minder onderhoud en lagere vervangingskosten.

2. Betere verdeling van belasting
De bijzondere constructie van combinatielagers maakt een optimale verdeling van de belasting mogelijk. Dit zorgt voor minder slijtage en een lichtere loop van het profiel en de lagers.

3. Eenvoudige montage
Combinatielagers zijn relatief eenvoudig te monteren. De astap wordt in het huis geplaatst, of het complete lager wordt op een schroefbare montageplaat geleverd.

4. Geschikt voor verticale en horizontale bewegingen
Combinatielagers zijn geschikt voor zowel verticale als horizontale bewegingen in machinesystemen. Dit maakt ze een veelzijdige oplossing voor een breed scala aan toepassingen.

5. Minder slijtage
De bijzondere constructie van combinatielagers zorgt voor minder slijtage aan het profiel en de lagers, waardoor de levensduur van de combinatielager wordt verlengd.