Meer dan 45.000 tevreden klanten

Gratis verzending vanaf 50 euro!

Ma-vr voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden

Rollagers

Filters Open filters Wis filters

Merk

Binnenmaat (mm)

Buitenmaat (mm)

Breedte (mm)

Afdichting

Statische belasting (kN)

Dynamische belasting (kN)

Snelheid (rpm)

Type

542 resultaten | sorteren op

Als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige rollagers? Dan ben je bij Neita aan het juiste adres!

Rollagers zijn een essentieel onderdeel van vele mechanische systemen en worden gebruikt om de wrijving tussen bewegende onderdelen te verminderen. Ze spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, waaronder de automobielindustrie, de luchtvaart en de productiesector. In dit artikel zullen we dieper ingaan op rollagers, hun verschillende soorten, werking en toepassingen.

Wat zijn rollagers?

Rollagers zijn een type lagers die gebruikmaken van cilindrische, tonvormige of kogelvormige rollende elementen om de belasting tussen bewegende delen te dragen. Deze rollende elementen worden gescheiden door een binnen- en buitenring, waardoor ze soepel kunnen bewegen terwijl ze de wrijving verminderen. Het gebruik van rollende elementen in plaats van glijdende elementen zorgt voor lagere wrijving en slijtage, waardoor rollagers efficiënter en duurzamer zijn.

Waar worden rollagers voor gebruikt?

Rollagers worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen waarbij beweging en rotatie vereist zijn. Ze vinden hun toepassing in machines zoals motoren, tandwielkasten, pompen, ventilatoren en transportbanden. Rollagers worden ook veel gebruikt in voertuigen, inclusief auto's, vrachtwagens, treinen en vliegtuigen. Daarnaast worden ze gebruikt in industriële machines, landbouwmachines en zelfs huishoudelijke apparaten.

Waarom zijn rollagers belangrijk?

Rollagers spelen een cruciale rol in het verminderen van wrijving en het dragen van belastingen tussen bewegende delen. Door het gebruik van rollagers wordt de efficiëntie van machines verbeterd en wordt de levensduur van de apparatuur verlengd. Ze zorgen voor soepele rotatie en verminderen energieverlies als gevolg van wrijving. Bovendien helpen rollagers bij het verminderen van trillingen en geluid, waardoor de algehele prestaties van machines worden verbeterd.

Als je meer gedetailleerde informatie nodig heeft over specifieke rollagers of technische ondersteuning wilt, raad ik je aan om contact op te nemen met de klantenservice van de website. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste rollagers voor je behoeften en eventuele vragen beantwoorden.

Kijk ook in onze kennisbank voor meer informatie!