Meer dan 45.000 tevreden klanten

Gratis verzending vanaf 50 euro!

Ma-vr voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden

Hittebestendige wielen

Filters Open filters Wis filters

Merk

Type

Wieldiameter (mm)

Totale hoogte (mm)

Draagvermogen (kg)

Serie

Wiellager

Materiaal

Temperatuur

38 resultaten | sorteren op

Hittebestendige wielen voor veeleisende omgevingen.

Als het gaat om het verplaatsen van zware lasten in veeleisende omgevingen, is het belangrijk om de juiste wielen te kiezen. Hittebestendige wielen uit de 67- en 72-serie zijn ontworpen om te presteren in extreme temperaturen en veeleisende omgevingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de eigenschappen van deze wielen en waar ze het best voor kunnen worden gebruikt.

67-serie hittebestendige wielen
De hittebestendige wielen uit de 67-serie zijn geschikt voor temperaturen tussen de -20°C en +300°C. Dit maakt ze ideaal voor omgevingen met hoge temperaturen, zoals bakovens en industriële ovens. Ze zijn bestand tegen natte en vochtige omgevingen, evenals zwakke zuren, alcohol, oplosmiddelen, oliën en vetten.

Deze wielen zijn geschikt voor gebruik op vlakke en harde ondergronden, zoals tegels, cement en kunststof. Ze zijn echter niet geschikt voor ruwe oppervlakken, zoals asfalt, roosters en (verspaande) resten. Ook zijn ze niet geschikt voor gebruik in omgevingen met sterke organische en minerale zuren, en bij sterke basen.

72-serie hittebestendige wielen
De hittebestendige wielen uit de 72-serie zijn geschikt voor temperaturen tussen de -30°C en +250°C. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in bakovens, waar ze maximaal 30 minuten kunnen worden blootgesteld aan temperaturen tot 250°C. Na gebruik moeten ze minimaal 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur.

Deze wielen zijn niet geschikt voor gebruik op vloeren met obstakels en gevoelige ondergronden. Ook zijn ze niet geschikt voor gebruik in omgevingen met sterke zuren en oliën.

Conclusie

Het kiezen van de juiste wielen voor veeleisende omgevingen is van cruciaal belang om de veiligheid van werknemers en de efficiëntie van het transport te garanderen. Hittebestendige wielen uit de 67- en 72-serie zijn ontworpen om te presteren in extreme temperaturen en veeleisende omgevingen. Zorg ervoor dat je de eigenschappen van deze wielen begrijpt en dat je de juiste wielen kiest voor jouw toepassing.