Koyo Seiko Co. is in 1921 te Osaka Japan opgericht en werkt nu met 8 productie-eenheden in Japan en een wereldwijd netwerk van 17 verkoopkantoren en 6 productiefaciliteiten buiten Japan.

In Europa is Koyo al sinds 1964, toen het in Hamburg haar eerste verkoopkantoor opende, actief. Dat Koyo veel belang hecht aan de europese markt werd onderstreept door de vestiging van een europees hoofdkantoor annex centraal magazijn in Almere en een fabriek in Engeland, waar voornamelijk kogel- en kegellagers worden geproduceerd.

Het gamma omvat: 

Eenrijige en tweerijige groefkogellagers
Eenrijige en tweerijige hoekcontactkogellagers
Tweerijige zelfinstellende kogellagers
Tweerijige tonlagers
Metrische- en inchmaat kegellagers
Eenrijige cilinderlagers
Kogeltaatslagers
Tontaatslagers


In 2010 werd het voormalige Torrington, producent van o.a. naaldlagers, looprollen en cilinderlagers, door de JTekt organisatie overgenomen van het Timken concern.
Gedurende een aantal jaren eerst onder de naam Koyo-Torrington om vanaf begin 2013 een volledig onderdeel van de Koyo groep uit te maken. 
Klik hier voor een uitvoerige catalogus in pdf (19 Mb).
Ter ondersteuning van de europese activiteiten, is enkele jaren geleden in Almere het Europees Technisch Centrum gevestigd. Dit centrum is gehuisvest in een gebouw van 1000m≤ met meer dan 30 test- en meetapparaten. 
Kortom, het combineren van de hoogste kwaliteitsstandaarden, betrouwbaarheid en service om te verzekeren dat Koyo een naam is waarop klanten kunnen vertrouwen.


Ambachtsweg 18 - 3542 DG Utrecht - Telefoon: 030-2411887 - Fax: 030-2412034 - E-mail:neita@neita.nl