lagerhuizen kenmerken zich door een solide constructie en een uitstekende afwerking. In combinatie met de grote precisie en de perfecte afdichting van de zelfinstellende binnenlagers, hebben Koyo lagerblokken een groot toepassingsgebied in industrie en landbouw. Kussenblokken, vierkante-, ronde- en ovale flenslagerblokken, spanlagerblokken en diverse speciale uitvoeringen van gietijzer, plaatstaal of aluminium.
Klik hier voor een overzicht van de meest gangbare Koyo lagerblokken.

Naast bovengenoemd huismerk voeren wij ook INA en SKF gietijzeren en plaatstalen lagerhuizen en het fabrikaat SLB  als het gaat om een economisch geprijsd alternatief in  combinatie met Japanse kwaliteitsnormen. 
Tevens omvat dit programma gedeelde lagerhuizen voor toepassingen met zelfinstellende kogellagers en tonlagers.
 Klik hier voor een overzicht van de meest gangbare SLB lagerblokken.

Voor toepassingen in een agressieve omgeving vormen PBT(polybutylene terephthalate) kunststof lagerhuizen met roestbestendige binnenlagers een ideale combinatie. Zij zijn vooral geschikt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie zoals bijvoorbeeld de visverwerkende, conserven- en zuivelindustrie, bakkerijen, brouwerijen alsmede de pharmaceutische en chemische industrie en daar waar gietijzeren lagerblokken vaak moeten worden vervangen. 
Het gladde oppervlak voorkomt groei van schadelijke micro-organismen. PBT lagerblokken (inclusief rvs smeernippel en bevestigingsgaten met rvs bussen) zijn, vanwege maatvoering volgens ISO-norm, probleemloos uitwisselbaar met conventionele gietijzeren blokken en kunnen dus in vrijwel alle toepassingen op bestaande constructies worden gemonteerd. Alle lagerhuizen zijn gefabriceerd uit thermoplastisch glasvezelversterkt polyester, stoot- en slijtvast, bestand tegen zuren en logen. 
De standaardkleur is wit, elke andere RAL kleur (o.a. groen en zwart) is op aanvraag.
Klik hier voor een overzicht van de meest gangbare PBT lagerblokken.

Compleet roestbestendige lagerblokken alsmede hittebestendige lagerblokken (tot maximaal circa 350įC.) behoren ook tot onze leveringsmogelijkheden. De uitvoeringen hierin beperken zich echter tot de staande lagerblokken, 4-gats en 2-gats flenslagerblokken.

Wilt u meer weten over lagerblokken in het algemeen? Klik dan hier!


Ambachtsweg 18 - 3542 DG Utrecht - Telefoon: 030-2411887 - Fax: 030-2412034 - E-mail:neita@neita.nl