Tellure Rôta productieproces
Productieproces 1 De metalen onderdelen van de zwenk- en bokgaffels worden vanaf rollen staal door persen met een capaciteit van 50 tot 500 ton gestanst en gevormd. Dit is een continue proces, waarbij het staal in één gang door verschillende vormen wordt bewerkt.
Productieproces 2 In volautomatische spuitgietmachines met een capaciteit van 50 tot 300 ton worden alle wielen en onderdelen van kunststof gefabriceerd.
Productieproces 3 De trots van tellure Rôta is de polyurethaan afdeling. De formule voor het polyurethaan is het resultaat van 40 jaar ervaring. Na grondige reiniging van de kernen worden deze door een robot in de vormen geplaatst en wordt het polyurethaan automatisch gegoten. Dit proces staat garant voor een hoog productie-volume en een constante hoogwaardige kwaliteit.
Productieproces 4 en 5 Op volledig automatische lijnen worden de onderdelen tot gaffels geassembleerd, wordt het wiel in de gaffel gemonteerd en wordt het geheel getest. Het enige handwerk is hierbij nog het vullen van de machine met componenten.
Productieproces 6 Na in folie te zijn verpakt en van een sticker met barcode te zijn voorzien, zijn de wielen gereed om naar alle delen van de wereld te worden verzonden.