Meer dan 45.000 tevreden klanten

Gratis verzending vanaf 50 euro!

Ma-vr voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden

Kogellagers

Filters Open filters Wis filters

Merk

Binnenmaat (mm)

Buitenmaat (mm)

Breedte (mm)

RVS

Afdichting

Statische belasting (kN)

Dynamische belasting (kN)

Snelheid (rpm)

Flenslager

Type

1315 resultaten | sorteren op
Kogellager 1R (30x72x19) :: 6306 ZZ
Neutral
Kogellager 1R (30x42x7) :: 6806 2RS
Neutral
Kogellager 1R (12x21x5) :: 6801 2RS
Neutral
Kogellager 1R (10x22x6) :: 6900 ZZ
Neutral

Keuzecriteria voor kogellagers - Optimaal selecteren voor je machine.

Bij het kiezen van het juiste kogellager voor de machine is het van essentieel belang om de officiële referenties te raadplegen. Wij adviseren te allen tijde om exact hetzelfde lager te gebruiken wat de fabrikant aangeeft.

TIP: Bekijk de codering van de 'oude' lager, hier staat vaak de juiste codering op en maakt het zoeken naar het juiste lager nog makkelijker.


Maat - Optimaliseer de lagerafmetingen voor je toepassing
De diameter van de buitenste loopbaan geeft over het algemeen de grootte van een kogellager aan. Zorg ervoor dat de buitendiameter een goede pasvorm heeft in de behuizing of binnen de speling grenzen valt. De juiste maat van de boring is cruciaal voor een stevige bevestiging op de as. Overweeg lagers met dunne doorsnede als de axiale afstand beperkt is.

Belasting - Kies de juiste lagers voor optimale prestaties
Bij het kiezen van een lager zijn de voornaamste overwegingen de te verwachten operationele belastingen. Voor radiale belastingen is een standaard kogellager geschikt, terwijl voor axiale belastingen een taatslager de beste keuze is. Groef- of hoekcontactlagers zijn vereist voor gecombineerde radiaal-axiale belastingen.

Alles wat je moet weten over lagerbelastingen vind je hier!


Specificeer bij axiale belastingen of deze in één of beide richtingen optreden. Eenrijige hoekcontactlagers en eenzijdige taatslagers zijn geschikt voor eenzijdige axiale belastingen, terwijl tweerijige hoekcontactlagers, tweevoudige taatslagers of groefkogellagers nodig zijn voor belastingen in beide richtingen.

As uitlijning - Voor optimale prestaties
Bij perfecte installatie omstandigheden volstaat een standaard kogellager. Als uitlijning problematisch is, kies dan voor zelfinstellende lagers zoals tweerijige zelfinstellende lagers of lagers met sferische sluitringen.

Snelheid - Optimaliseer voor soepele rotatie
Bepaald de gemiddelde snelheid waarmee het lager zal draaien met sensor metingen of berekeningen op basis van machine afmetingen en productiesnelheid.

Materiaal - Duurzaamheid in elke omgeving
Laat de omstandigheden in de bedrijfsomgeving en de dynamische belastbaarheid het lagermateriaal bepalen. Kies bij extreme omstandigheden voor keramische lagers en overweeg hybride opties voor duurzaamheid.

Dynamisch draagvermogen - Kracht voor langdurig gebruik
Selecteer lagermateriaal met een dynamische belastbaarheid die voldoende bedrijfsuren garandeert. Roestvrij staal is ideaal in zware omstandigheden, terwijl keramiek geschikt is voor lichte tot middelzware belastingen.

Gesloten vs. Open - Kies slim voor je omgeving
Afhankelijk van de werkomgeving en toegankelijkheid, kies tussen afgedichte, afgeschermde of open lagers. Voor stoffige omgevingen zijn afgedichte of afgeschermde lagers ideaal, terwijl open lagers geschikt zijn voor minder vuile omgevingen, waar regelmatig smeren mogelijk is.

Optimaliseer je lagerkeuze voor topprestaties met deze criteria. Toch hulp nodig bij het kiezen van het juiste lager? Neem contact op met onze klantenservice.