NIEUWS

Nieuwe serie wielen voor algemeen gebruik
Met serie 71 heeft tellure Rôta de nieuwe standaard in wielen met massieve rubberband voor lichte toepassingen geïntroduceerd. De wielen bestaan uit een kern van polypropeen met een loopvlak van niet strepend thermoplastisch rubber. Hierdoor zijn deze wielen ook geschikt voor gebruik op een gevoelige ondergrond, zoals keramische tegels, zeil en hout.
Door het centraal in de naaf geplaatste kogellager draaien de wielen licht en soepel en de kunststoffen afdichtingen voorkomen het binnendringen van vuil, stof en vocht. De combinatie van lager en loopvlak geven dit wiel een lagere rolweerstand dan traditionele wielen van massief rubber, waardoor de toepassing met minder kracht kan worden voortbewogen.
Klik hier voor meer informatie.

App lagertechniek
Technici lopen vaak tegen het probleem aan dat ze wel een zekere basiskennis over bepaalde componenten hebben, maar voor specifieke informatie of productspecificaties moeten teruggrijpen naar literatuur, catalogi of internet.
Om de informatie over lagers en lagerblokken gemakkelijker te maken, heeft Jacques Smithuis van Neita Techniek een gratis app voor Android, iPhone en Windows Phone ontwikkeld. De realisatie van deze app heeft tot doel een algemene, informatieve indruk te geven over deze componenten, zonder al te veel in technische details te treden. Hiervoor zijn de al dan niet digitale technische catalogi het aangewezen middel.
Na de introductiepagina is er keuze uit:

Deze app met technische informatie is geschikt voor techniekstudenten, engineers, werkplaatspersoneel, industriële ontwerpers, machinebouwers, (technische) inkopers enz. die willen beschikken over een bepaalde basiskennis over lagers. De versie voor de iPhone is compatibel met iPhone, iPod touch en iPad. Deze app vereist IOS 5.0 of hoger en is geoptimaliseerd voor iPhone 5. Voor Android is versie 2.1 en hoger vereist en voor Windows Phone 8 of 8.1.
De gratis apps zijn te downloaden in:

LAGERS

Aanschaf zaagmachine voor hefmastprofielen
Alweer gedurende meer dan 20 jaar vertegenwoordigen wij CR, een italiaanse producent van (mast)rollagers en combinatielagers met bijbehorende hefmastprofielen.
De meest gangbare combinatielagers kunnen wij in de regel uit voorraad leveren, echter de profielen werden tot nu toe altijd af fabriek geleverd. Om onze servicegraad hiervoor te verhogen, hebben wij alweer een tijd geleden een semi-automatische bandzaagmachine (fabrikaat Cosen) aangeschaft en van courante -U- en -I- profielen voorraad aangelegd. Het spreekt voor zich dat wij onze klanten nu beter van dienst kunnen zijn. Profielen kunnen nu op elke gewenste lengte tot 6 meter binnen 48 uur worden geleverd. Lengtes vanaf 6 mtr. t/m max. 12 mtr. blijven met een leveringstijd van 2 tot 3 weken af fabriek worden geleverd.
Vernieuwde website van CR
Onlangs heeft CR een geheel vernieuwde website in de nieuwe huisstijl gelanceerd. Naast uitgebreide informatie over combinatielagers en profielen, is de site uitgebreid met het assortiment zware rollagers voor de staalindustrie, zoals koudwalserij produktiemachines, richtmachines en de zogeheten de-coil installaties. Klik hier voor een nadere kennismaking.


WIELEN

Nieuwe serie wielen voor hoge temperaturen
In het kader van constante vernieuwing en uitbreiding van haar assortiment heeft tellure Rôta onlangs een nieuwe serie wielen voor hoge temperaturen ontwikkeld. Deze nieuwe serie 72GS bestaat uit:
een, niet strepend, loopvlak van rood siliconenrubber met een hardheid van 80 +/- 5 Shore A
een aluminium kern met ZZ afgedichte kogellagers
naafbeschermers van glansverzinkt staal voor de NL en rvs staal voor de NLX gaffels
Deze wielen zijn verkrijgbaar in diameter 100mm. met een loopvlakbreedte van 40mm., in -NL- (glansverzinkt) en -NLX- (rvs) geremde en ongeremde zwenkgaffels met plaat- of boutgatbevestiging en in bokgaffels.
Naast gebruik in de bakkerij-sector zijn deze wielen bijzonder geschikt voor de z.g. bake-off ofwel afbakovens. Het loopvlak heeft een zeer goede elasticiteit en is met name geschikt voor oneffen werkvloeren met bijvoorbeeld drempels. In tegenstelling tot hittebestendige wielen van vezelversterkt fenolhars, geven deze wielen tijdens gebruik een aanmerkelijk lager geluidsnivo. 
Draagvermogens van 80 kg. bij kamertemperatuur en 40 kg. bij een omgevingstemperatuur van 250°C. (voor een maximum tijdsduur van 30 minuten). Deze wielen zijn tevens bestand tegen de meeste chemicaliën die in de voedselindustrie worden gebruikt.

Nieuwe series zwaarlastgaffels van tellure Rôta

Tellure Rôta is één van de leidende bedrijven in Europa voor wat betreft het ontwerp, de productie en de distributie van transportwielen voor industriëel, institutioneel en huishoudelijk gebruik. De afdeling R&D van Tellure Rôta werkt voortdurend aan verbetering van bestaande- en ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij wordt voor onderzoek naar materialen en ontwerpen intensief samengewerkt met verschillende universiteiten. Deze vorm van samenwerking is ook toegepast bij de ontwikkeling van de nieuwe serie elektrisch gelaste gaffels, voor gebruik onder zware omstandigheden zoals stootbelasting, zijdelingse belasting en hoge snelheid.

Voor een zo hoog mogelijk verticaal draagvermogen hebben de gaffels een gesmede bevestigingsplaat met geïntegreerde pin. Om zo hoog mogelijke zijdelingse belastingen te kunnen opvangen, zijn de benen gevormd door middel van dieptrekken. De ontwerpen zijn eerst vele malen door middel van simulatie op de computer getest. De verschillende onderdelen werden hierbij aan radiale en axiale krachten onderworpen. Hierdoor werd in korte tijd en met zo laag mogelijke kosten een optimale geometrie van de verschillende onderdelen bereikt.
De nieuwe elektrisch gelaste zwenk- en bokgaffels zijn in 3 uitvoeringen beschikbaar:
Middelzwaar (EE MHD), met een draagvermogen tot max. 900 kg. en geschikt voor wielen met een diameter van 100 t/m 250 mm. Deze gaffels zijn elektrolytisch verzinkt.
Zwaar (EE MHD), met een draagvermogen tot max. 2.500 kg. en geschikt voor wielen met een diameter van 150 t/m 300 mm. Deze gaffels zijn voorzien van een groene poedercoating.
Extra zwaar (EE EHD), met een draagvermogen tot max. 3.500 kg. en geschikt voor wielen met een diameter van 300 t/m 400 mm. Deze gaffels zijn voorzien van een groene poedercoating. Dankzij de innovatieve ontwerpen bestaat o.a. de mogelijkheid de lengte van de gaffelbenen te wijzigen, waardoor aan specifieke wensen van de klant kan worden voldaan.

 

Ambachtsweg 18 - 3542 DG Utrecht - Telefoon: 030-2411887 - Fax: 030-2412034 - E-mail:neita@neita.nl